Contact

WJV Onderhoudsbedijf
Willem Jan Vermeulen

Zuiddijk 14
3299 LS Maasdam

Telefoon : 078 6760506 Fax : 078 6760488

info@wjvonderhoud.nl

 

Veilig wonen

Veilig wonen is deze tijd een belangrijk onderwerp.Inbraakbeveiliging is helaas een zeer kwalijke noodzaak geworden.
 
WJV onderhoudsbedrijf is een gecertificeerd bedrijf wat particulieren en bedrijven, mag adviseren en beveiligen volgens het politiekeurmerk veilig wonen.
 
Wij beschikken over professioneel gereedschap van hmb. Met deze mallen zijn wij instaat de sloten goed en netjes in te frezen. Waarbij beschadigingen tot minimum beperkt blijven.
 
Wat wij doen, is uw woning of bedrijfspand bouwkundig beveiligen maar wat is dit nu precies ?
 
Wij verstaan onder bouwkundige beveiligen, 'het aanpassen van (mogelijke) ingangen van een pand opdat een indringer veel moeilijker toegang kan krijgen tot dat pand'. In de meeste gevallen zal dit betekenen dat deuren en ramen worden voorzien van degelijk hang-en sluitwerk. Bij de wat specialere gevallen kan dit betekenen dat er op maat gemaakte traliewerken of andere constructies nodig zijn. Wat de (ongewenste) toegang tot uw pand ook mag zijn, wij bedenken en maken een geschikte oplossing die ervoor zorgt dat indringers niet binnen kunnen!
 

Wat is hang-en sluitwerk? 
 
Onder hang-en sluitwerk verstaan we alle hulpmiddelen om deuren en ramen te kunnen openen en sluiten. Een scharnier, een oplegslotje, een hefboomje voor kantelramen, een klink, het valt allemaal onder hang-en sluitwerk. Wat is er allemaal nodig voor een goed af te sluiten deur? Om te beginnen is het noodzakelijk dat de deur aan degelijke scharnieren opgehangen is. Deze scharnieren kunnen zelf dievenklauwen bevatten of wij kunnen losse klauwen monteren. Verder moet de deur een degelijk slot bezitten waarin een cilinder past die met gecerificeerde sluitels werkt. Vervolgens moeten we ervoor zorgen dat een eventuele inbreker de deur niet door het hout van het kozijn heen kan trekken. We monteren hiertoe in het kozijn een sluitkom met een sluitplaat. Als laatste moet het slot met de daarin geplaatste cilinder beschermd worden tegen vernieling. Hier zorgt het veiligheidsbeslag voor. Dit beslag zorgt ook voor een nette afwerking. 

Zoals u ziet, een goed slot bevat een behoorlijk aantal onderdelen. Voor iedere monteur is de opbouw van een normaal slot gelijk. De kwaliteit van hang-en sluitwerk zit hem in de gebruikte materialen. Het zal duidelijk zijn dat goedkope onderdelen van een willekeurige doe-het-zelf zaak de bescherming niet kunnen bieden die degelijk materiaal wel biedt.   

   
Welk hang-en sluitwerk is goed voor ons?
 
De keuze van hang-en sluitwerk wordt samen met de klant gemaakt. Welke kwaliteit (degelijkheid) moet het materiaal hebben, welke deuren en ramen moeten beveiligd worden, enz , enz. In de meeste gevallen zal de kwaliteit van het hang-en sluitwerk bepaald worden door de eisen van een verzekeringsmaatschappij of door het 'Politiekeurmerk Veilig Wonen'. De klant zal zich dan verder geen zorgen hoeven maken over welk hang-en sluitwerk nu goed is. In het geval dat er geen eisen gesteld worden door bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen, zullen wij in overleg met de klant een passende keuze maken. We zullen de tijd nemen om u een juiste indruk te geven van wat goed is in uw situatie!   
 
 
Wanneer zijn traliewerken nodig?
 
Traliewerken zijn nodig op plaatsen waar een gewone afsluiting van een ruimte niet voldoende is. Zo kan, voor een magazijn waarin dure goederen zijn opgeslagen, een verzekeringsmaatschappij beslissen dat sloten op deuren en ramen niet voldoende beveiliging geeft. In een dergelijk geval kunnen ze aanbevelen om traliewerken voor de ramen te monteren. Deze traliewerken zijn een extra (grote) hindernis voor eventuele indringers die dan de inbraakpoging snel moeten staken.